Günümüzde yeni teknolojiler, diğer sektörlerde olduğu gibi mimari alanda da etki gösteriyor. Mimari projeler uygulanırken oluşan problemleri teknoloji desteği ile çözüme kavuşturup vakit kaybını ve maliyetleri en aza indirmek mümkün. Projenin hedefi yapıları sanal gerçeklik vasıtası ile tecrübe ederek, eksiklik ve hataları en başta görerek gidermek ve kaliteli yapılaşmayı sağlamaktır. Parsel üzerinde yapılaşma başlamadan gezme imkânı sağlamak, yapıda kullanılacak olan malzemelerin özelliklerini dijital veriler ile 3 boyutlu olarak görmek ve kullanıcıların tercihine sunmak amaçlanmaktadır.
Mimari projeler uygulanırken oluşan problemleri teknoloji desteği ile çözüme kavuşturup vakit kaybını ve maliyetleri en aza indirmek mümkündür. Projenin hedefi yapıları sanal gerçeklik vasıtası ile tecrübe ederek yapıların artı ve eksilerini belirleyip kaliteli yapılaşmayı sağlamaktır. Sanal gerçeklik modülünün mimari proje üzerinde uygulanarak, parsel üzerinde yapılaşma başlamadan gezme imkânı sağlamak, yapıda kullanılacak olan malzemelerin özelliklerini dijital veriler ile 3 boyutlu olarak görmek ve kullanıcıların tercihine sunmak bu sayede kullanıcının sanal ortamda malzemeyi görerek reel ortamda kişinin küçük numuneler maksadıyla malzemeye dokunmasını sağlamak amaçlanmaktadır.
Google Earth programı ile uyumlu olan sanal gerçeklik modülü ile Google haritası üzerinden gezinti yapılabildiği bilinmektedir. Çalışmamız kapsamında öncelikle 3 boyutlu olarak hazırlanmış projemiz Google Earth üzerine yerleştirilerek ulaşım aksları ve çevre gözlemlenerek binaya modül üzerinden giriş sağlanacak ve yapım başlamadan projeyi gezinme imkanı elde edilecektir. Projemiz 3 Boyutlu Yalova Kent Modeli Çalışmalarına entegre edilmiştir.