Riskli yapılarda, Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca,
· parsellerin tevhit edilmesine,
· münferit veya birleştirilerek veya imar adası bazında uygulama yapılmasına,
· yeniden bina yaptırılmasına,
· payların satışına,
· kat karşılığı veya hasılat paylaşımı ve diğer usuller ile yeniden değerlendirilmesine bütün maliklerce oybirliği ile karar verilememiş ise;
-Riskli yapının değeri, Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren lisanslı değerleme kuruluşlarına tespit ettirilir,
-Maliklerden birinin istemi üzerine, bütün malikler toplantıya çağrılır. (Toplantı çağrısında, toplantının yeri, tarihi, saati ve gündemi bulunur)
-Toplantıda yürütülecek uygulamalar konusunda riskli yapının değeri de gözetilerek bütün maliklerce oybirliği ile anlaşmaya çalışılır.
- Oybirliği ile anlaşma sağlanamaması halinde yapılacak uygulamaya sahip oldukları hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile karar verilir.
- Bu karar tutanağa bağlanır ve karara katılan maliklerce imzalanır.
- Bu karar, karara katılmayanlara ve toplantıya iştirak etmeyenlere noter vasıtasıyla tebliğ edilir.
bu tebliğde, onbeş gün içinde bu kararın kabul edilmemesi halinde bağımsız bölümlerine ilişkin arsa paylarının, Bakanlıkça tespit edilecek veya ettirilecek rayiç değerden az olmamak üzere anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılacağı, paydaşlara satış gerçekleştirilemediği takdirde, bu payların, rayiç bedeli Bakanlıkça ödenmek kaydı ile tapuda Hazine adına resen tescil edileceği bildirilir.