6306 Sayılı kanun kapsamında Riskli Yapı oldukları kesinleşen binalar yıkılma durumuna geldiklerinde, konut ya da işyerinde oturan malikler gibi, kiracılar da etkilenmektedir. Kiracılar da tıpkı malikler gibi konut ve işyerlerini yasal süreler içinde boşaltmak zorundadır. Mağduriyet yaşamamaları için kendilerine durumun bildirilmesi gerekmektedir.
Çoğu zaman apartman girişine asılan bir uyarı ile kiracıların evi tahliye etmesi beklenmektedir. Uyarı kâğıdı ise yıkıma az bir süre kaldığında asıldığında kiracıların evi zamanında tahliye etmesi, yeni bir kiralık ev bulması kentsel dönüşüm sürecinde her iki tarafı mağdur edebildiği gibi süreci de olumsuz etkilemektedir. Oysa Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında yıkılacak olan binalarda kiracılara bildirim yapılması, bildirimin kimler tarafından, ne şekilde yapılacağı, “6036 sayılı kanunun Uygulama Yönetmeliği” le düzenlenmiştir.
Bu yönetmeliğe göre; Maliklere yapılacak tebligatta, riskli yapıyı kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi kullananlara tahliye için malik tarafından bildirim yapılması gerektiği belirtilir. Malik tarafından kiracı veya sınırlı ayni hak sahibine tahliye için bildirim yapılmadığının tespit edilmesi halinde bildirim İdarece yapılır.
Ayrıca Riskli Yapı olduğu kesinleşen binalardan, bu tespit tarihinden sonra taşınan kiracılar 6306 sayılı kanun kapsamında devletçe verilen finansal desteklerden faydalanabilmektedir. Bu durumda olup ta taşınan kiracıların, gerekli belgelerle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurmaları halinde, kendilerine kira yardımı desteği verilmektedir.