Yalova Valiliği
Yalova Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Yalova Valiliği
Yalova Valiliği

Duvar Ses Yalıtımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

15 Kasım 2018
Duvar Ses Yalıtımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yapılan döşeme, duvar, tavan gibi yerleri planlarken ses yalıtım özelliği yüksek olan malzemelerin seçilmesi gerekmektedir. Ses Yalıtım malzemesinin doğru kullanılması sonucu komşu duvarları alt ve üst katlara ses geçişinin engellenmesi sağlanabilir. Bu ses yalıtım uygulamalarında kaliteli malzemelerin seçilmesi kesinlikle şarttır. Doğru malzeme ile etkili bir çalışma elde edebilirsiniz. Gerçek bir sonuç elde edebilmek için malzemenin doğru seçilmesi ve doğru bir şekilde uygulanması gerekmektedir.


                Ses yalıtımı her alanda yapılan uygulamalardır. Rahatsız edici gürültüden ve verdiğiniz rahatsızlıktan kurtulursunuz.
Akustik Düzenleme - Bazı ses yalıtım malzemeleri hem akustik bir düzen hemde ses yalıtımı sağlamak için üretilmiştir.
Bu malzemeler ile ses izolasyonu uygulanmış bir alana bile akustik bir düzen sağlayabilme imkanı sağlanmıştır.
Ses izolasyonu - Ses frekansının çok yoğun olduğu alanlar için üstün performans sağlayabilecek ses yalıtım süngeri ve ses yalıtım malzemeleri kullanılır.

Duvar Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

                Duvar ses yalıtımı yapmanın iki farklı yöntemi vardır. Bunlar duvar üstüne ve altına olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Her ikisinde etkilidir fakat duvar altına yapılan ses yalıtımında kullanılan süngerler daha kalın ve etkilidir.

Duvarın İç Kısmına Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

                Duvarların iç kısmına ses yalıtımı yaparken bondex isimli sünger çeşidi kullanılmaktadır. Bu sünger ses yalıtımı yaptığı gibi kısmi olarak ısı yalıtımı da yapmaktadır. Genelde bina yapılırken döşenir fakat bitmiş veya eski binalarda da uygulama yapılabilmektedir. Bondex süngerler yalıtım süngerlerin parçalarından bir araya getirilerek yapılan sünger çeşididir.

                Bu parçalar bir araya getirilerek yoğun şekilde sıkıştırılarak oluşturulur. Sektörün en iyi ve en kesin sonuç veren ses yalıtım malzemesidir. Yüksek db deki müzik stüdyoları gibi alanlarda kullanılmaktadır. Müzik stüdyolarında duvarın üst kısmına da diğer sünger çeşitleri kullanılmaktadır.

Duvarın Dış Kısmına Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

                Duvarların dış kısmına ise akustik sünger dediğimiz sünger çeşitlerini uygulanmaktadır. Süngerlerin çeşitli şekilleri mevcuttur. Piramit, labirent, yumurta, melamin gibi çeşitleri bulunmaktadır. Genel olarak hepsi aynı işlevi görmektedirler. Yanmaz özelliği vardır ve alevli damlama yapmamaktadır. Duvarların üst kısmına uygulaması yapıştırıcı yada kendinden yapışkanlı modelleri ile gerçekleştirilmektedir. Yapışkanlı modelleri ile kendiniz uygulama yapabilirsiniz fakat küçük bölgelerde yapılacak uygulamalar için geçerlidir. Büyük alanlarda yapılan uygulamalar içinse ses yalıtım süngeri profesyonel personelleri ile uygulamaların yapılması gerekmektedir.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır