Betonarme yapıların yangın güvenliklerinin ahşap ve çelik yapılara göre daha iyi olduğu bilinmektedir. Gerçekten yanmaz bir malzeme olan beton ısıyı iyi iletmediğinden çeliği sıcaklığa karşı korumakta dolayısıyla betonarme yapıların yangına karşı dayanıklılığını artırmaktadır. Bununla beraber bu dayanıklılığın sağlanabilmesi için beton ve donatı sıcaklığının bu malzemeler için kritik olan sıcaklığa ulaşamaması gerekmektedir. Bu ve buna benzer durumlar ahşap ve çelik yapılarda olduğu gibi betonarme yapıların tasarımlarının da yangın yüklerine göre yapılması gerektiğini göstermektedir. Gerçekten, yukarıda belirtilmeye çalışıldığı gibi, betonarme yapıların da diğeri gibi yangın etkisinde kalarak çoğu kez can ve mal kaybına neden olduğu bilinmektedir.
Bir yapının 120 dakika yangına karşı dayanıklı olabilmesi için ve yangın başarımının iyi olabilmesi için yapının tasarım ve yapım aşamasında şunlara dikkat etmek gerekir.
1-Betonarme ve ön gerilmeli betondan mamul taşıyıcı sistem elemanlarında ilgili yönetmelik ve standartlara uyulmalıdır.
2-Çok katlı ve özellikle yatay yangın bölmeli binalarda, sistem bir bütün olarak incelenmeli, eleman genleşmelerinin kısıtlandığı durumlarda doğan ek zorlamalar göz önünde tutulmalıdır.
3-Betonarme veya betonarme-çelik kompozit elemanların yangına karşı dayanıklı olabilmesi için, içindeki çelik profil ve donatının en dışta kalan kısımları olan pas payının, kolonlarda en az 3,5 cm, kirişlerde en az 2,5 cm ve döşemelerde en az 2 cm kalınlığında olması gerekir.
4-Alevlerin bir kattan diğer bir kata geçmesini engellemek için iki katın pencere gibi korumasız boşlukları arasında, düşeyde en az 100 cm yüksekliğinde yangına dayanıklı cephe elamanıyla dolu yüzey oluşturulur veya cephe iç kısmına en çok 2 m aralıklarla cepheye en fazla 1.5 m mesafede yağmurlama başlıkları yerleştirilerek cephe otomatik yağmurlama sistemi ile korunmalıdır.
5-Dış cephesi zor alevlenici malzeme veya sistemden oluşan, yüksekliği 28.50 m'den az olan binalarda, tabii veya tesviye edilmiş zemin kotu üzerindeki 1.5 m mesafe hiç yanmaz malzeme ile kaplanmalı; bina yüksekliği 6.50 m'den fazla olan binalarda pencere ve benzeri boşluklarının yan kenarları en az 15 cm ve üst kenarı en az 30 cm eninde hiç yanmaz malzeme ile yangın bariyerleri oluşturulmalıdır.