Kentsel dönüşüm düzenlemeleriyle, doğal afetlerde çökme riski taşıyan yapıların risksiz hale getirilmesiyle olası büyük yıkımların önlenmesi amaçlanmaktadır. Dönüşüm uygulamalarıyla, can güvenliğinin yanı sıra kullanıcı konforu da arttırılacak, kente daha nitelikli bir yapı stoğu kazandırılacaktır. Yenilemeler yapı ve çevresinin katma değerini yükseltecektir. Ama burada asıl amacın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğu unutulmamalıdır.
Kentsel dönüşüm, “Kent sorunlarının çözümünü sağlayan ve değişime uğrayan bir bölgenin ekonomik, fiziksel, sosyal ve çevresel koşullarına kalıcı bir çözüm sağlamaya çalışan kapsamlı bir vizyon ve eylemler bütünüdür.
İlimiz genelinde de 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında riskli yapı tespit çalışmaları devam etmektedir. Kentlerin özellikle işlevini yitiren, atıl durumda bulunan parçalarının kentin sosyal ve kültürel hayatına, ekonomisine hizmet edebilmesi, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla , belirlenen riskli binalar yenilenmekte ve bununla birlikte ilimizin çehresi değişmektedir.
672. Binamızın Riskli Yapı Tespit Raporu Müdürlüğümüz Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şubemize ulaşmış ve Müdürlüğümüzce riskli yapı olarak onaylanmıştır. 540 yapı yıkılmış, 408 yapının kentsel dönüşümü tamamlanmış ve geriye kalan 132 riskli yapının dönüşüm çalışmaları ise devam etmektedir. Risk tespiti yapılan bu 672 bina 2035 bağımsız bölüme karşılık gelmektedir.
Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında yaptığımız çalışmaların önemi ve devamlılığının gerekliliği konusunda insanları aydınlatmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu amaçla çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.